Köp läsk, bli smartare & stöd fakta. What the F**k?!

I samarbete med TEDxUmeå lanserar nu Norrland 2.0 världens första drickbara inspirationsföreläsning för att göra världen lite smartare med hjälp av norrländska bär.

– Med allt som händer i världen just nu känns det ibland som att den blir dummare för varje minut. Vårt hjärta pumpar för Norrland och all den kraft som finns här, och därför ville vi se om Norrland kan vara en dellösning på problemet, säger Mattias Önell, grundare på Norrland 2.0.

Norrland 2.0 är en ny sorts investerare med fokus på att utveckla norrländska verksamheter i världsklass för att vi med stolthet ska kunna fortsätta leva, bo och verka i Norrland. I det här projektet vändes blickarna mot de norrländska skogarna, som flera månader om året är fylls av naturskatter som blåbär. Forskningsstudier har hittat positiva kopplingar mellan blåbär, minne och inlärningsförmåga. Mycket pekar även på att våra norrländska blåbär är extra nyttiga på grund av ljusare nätter och kallare klimat, som gör att de mognar annorlunda än på sydligare breddgrader.

– Vi ville leka lite med de upptäckterna, och sprida den norrländska smartheten. Därför har vi tillsammans med Beer Studio i Umeå arbetat fram en läsk som är tillverkad av hela norrländska blåbär. Vi kallar den Brainberry Craft Soda, säger Önell.

Brainberry Craft Soda kommer att delas ut till alla deltagare på TEDxUmeå och ett begränsat antal kommer att finns till försäljning på Norrland 2.0:s hemsida där all försäljning går till organisationen factcheck.org. Dessutom kommer läsken också skickas ut några utvalda människor i världen som kan behöva lite norrländsk smarthet.

– Vi tittar just nu på hur vi kan skicka en låda eller två till president Trump i USA. Den här läsken skulle göra honom gott, säger Mattias Önell.

TEDxUmeå talet i sin helhet och som kan läsas på baksidan av flaskan:

Berries worth spreading

These days, the world seems to get dumber by the minute. Could blueberries, probably the best berries ever, be the solution? Never mind all the health benefits and the heavenly taste – studies have found connections between blueberries and learning capacity. In short, blueberries could actually make you smarter. No wonder they call them brainberries! Our Norrland forests team with this freaky force of nature for months at a time, so we aim to spread the smartness. The result is Brainberry Craft Soda, bursting with blueberry brilliance. Enjoy your brain boost cold!

KÖP HÄR: Brainberry shop

Mattias Önell
Grundare
+4670 3218403
mattias@norrland2.nu

Affärsutvecklare X
Är det du?
Ring +4670 3218403
mattias@norrland2.nu

En idé att utveckla?
Ring +4670 3218403

Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?