KAN VI PÅVERKA VAD SOM SKER I VÄRLDEN?

Ja. Vi har valt att tro det. Så istället för att låta onda krafter ta över tänker vi kämpa emot.
Sedan vi läste artikeln av Tobias Stone skriven för Huffington post kunde vi inte släppa tanken på att även det minsta motståndet kan hjälpa till att förhindra en katastrof.
Med historien i ryggen menar Stone att många små händelser tillsammans leder fram till en stor, avgörande händelse. Som de många händelserna, Tysklands ekonomi och Japans aggressiva utrikespolitik till exempel, som mynnade ut i andra världskriget. När Stone ser på världen i dag ser han flera sådana händelser, exempelvis Brexit, Putins framfart och Trumps presidentskap.
Det låter illavarslande, men om teorin stämmer borde det även vara möjligt för många små goda händelser att tillsammans sätta stopp för en stor ond.
Utifrån det började vi fundera på hur vi och Norrland kunde bidra med en eller flera goda händelser. Mer specifikt siktade vi in oss på en av orsakerna till onda händelsespiraler: att vi medborgare inte tar till oss nyheter och fakta, särskilt inte de som utmanar vår befintliga övertygelse. Så frågan är, kan vi bli lite bättre på att ta till oss nyheter och fakta, och då i synnerhet den rapportering som är sann? En dellösning på det fanns rakt framför näsan på oss, i våra norrländska skogar.
Forskningsstudier har nämligen hittat positiva kopplingar mellan blåbär, inlärningsförmåga och minne. Mycket pekar även på att våra norrländska blåbär är extra nyttiga på grund av ljusare nätter och kallare klimat, som gör att blåbären mognar annorlunda än på sydligare breddgrader.
Om vi tar tanken ett steg längre kan alltså blåbär möjligen göra oss smartare. Och blir vi inte smartare av blåbären i sig, kanske vi blir det av en utmanande diskussion över en fika.
Därför tog vi hjälp av våra vänner på Beer Studio i Umeå och klurade fram en galet god läsk, tillverkad av norrländska blåbär. Resultatet är vår Norrland Brainberry Craft Soda. En god liten händelse, om vi får säga det själva.
Hjälp oss gärna att sprida det goda vidare. Läsken finns att köpa här på vår webbplats, och varje korvöre från försäljningen går oavkortat till organisationen factcheck.org. Det minsta antalet du kan köpa räcker till en hel think tank-session – en låda med 24 flaskor (33 cl).

Så köp vår läsk, bli smartare och stöd fakta!
Pris för en låda med 24 st flaskor är 720 kr + frakt

Vi sänder ett mail när varorna gått iväg så att du vet att det inte dröjer länge förrän du får njuta av vår mumsiga blåbärsläsk som dessutom gör lite nytta i världen.
Sända varor återköps ej och betalning sker på faktura med 10 dagars betalning.
Fraktkostnader tillkommer på priset. Vi använder oss av billigtpaket.se och beroende på vart du befinner dig blir det lite prisskillnad. Om vi skulle skicka en låda till Malmö från Umeå kan du räkna med ca 388 kr i fraktkostnader (ink moms) för normalfrakt som tar 1-2 dagar. Mer info hittar du på www.billigtpaket.se. Paketet väger ca 14kg.
Mattias Önell
Grundare
+4670 3218403
mattias@norrland2.nu

Affärsutvecklare X
Är det du?
Ring +4670 3218403
mattias@norrland2.nu

En idé att utveckla?
Ring +4670 3218403

Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?