Roland Carlsson hoppar på björnvagnen!

Då sätter vi igång ett långsiktigt arbete för att bli än mer professionella och kunna ta på oss större och mer komplicerade projekt, på lokal, nationell och internationell nivå. Först ut är rekryteringen av Roland Carlsson som nu kliver in i vår styrelse.

Roland Carlsson är en välkänd Umeåprofil efter sina 16 år som Umeå kommuns tidigare näringslivschef. Nu går har in i styrelsen för koncernen Norrland 2.0 där bland annat byråerna Halleluja, Heja! och Punkt PR ingår.

Vi har haft en lång relation med Roland genom åren och jobbat nära honom i olika projekt. Han har en erfarenhet av och ett engagemang för entreprenörskap som är inspirerande. Det syns inte minst genom hans stipendium för Ung Företagsamhet, vilket vi tycker är viktigt utöver lång erfarenhet av styrelsearbete.

Vår egen styrelse består sedan tidigare av Mattias Önell samt Rikard Höög, tidigare vd för koncernen och numera marknad- och kommunikationschef på Västerbottens Idrottsförbund. I bygget av styrelsen har det varit viktigt för oss att den inte ska stressas fram och vi sätter ett högt värde på att hitta personer som delar visionen om att göra Norrland till ett härligare ställe att leva, verka och bo på.

– Det är en entreprenörsdriven, Umeåbaserad företagsgrupp med en uttalad ambition att utveckla och bredda sin affärsverksamhet. Det känns spännande och som en stor utmaning för mig personligen med ett styrelseengagemang på strategisk nivå, säger Roland Carlsson.

Utöver sitt nya engagemang har Roland Carlsson ett antal andra styrelseuppdrag, bland annat som ordförande i Umeåföretaget Z-Profils samt Visit Umeås styrelse. Han är för närvarande även med i styrelsen för Uminova Innovation, Uminova eXpression, Leia Företagshotell och Idrottshögskolan. Han har en lång erfarenhet av styrelsearbete men också av att starta och utveckla bolag. Innan tiden som näringslivschef jobbade han som vd i utvecklings- och riskkapitalbolaget Expandum.

– Företag som vill vara konkurrenskraftiga i dag måste satsa på att ligga i framkant. Nya digitala marknadskanaler samt nya innovativa produkter och tjänster behöver utvecklas – och där har Norrland 2.0 en roll att spela, säger Roland Carlsson

Detta är första delen i ett stort pussel som vi håller på att lägga. Vi jobbar aktivt för att skapa ett dream team av både män och kvinnor med lokal, nationell och internationell kompetens för att uppfinna och utveckla fler unika bolag i framtiden.

/MÖ

 

Mattias Önell
Grundare
+4670 3218403
mattias@norrland2.nu

Affärsutvecklare X
Är det du?
Ring +4670 3218403
mattias@norrland2.nu

En idé att utveckla?
Ring +4670 3218403

Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?