Fort Knox och Norrland 2.0 köper Laisaliden Fjällhotell – vill sätta hotellet på världskartan

Fort Knox och Norrland 2.0 går ihop och köper Laisaliden Fjällhotell. Ambitionen är att utveckla hotellet till att bli en upplevelse av högsta klass.

– Laisaliden Fjällhotell är en oslipad diamant i en omgivning som har det där lilla extra. Vi ser en stor potential i att kunna utveckla platsen och varumärket till att locka besökare från hela världen, säger Markus Olsson, vd Fort Knox.

Fjällhotellet, som startades på 1950-talet, har drivits som ett familjeföretag sedan starten och är i dag ett uppskattat besöksmål med storslagen utsikt över Vindelfjällen. Familjen som grundade hotellet drev det i nästan 60 år innan de 2010 sålde verksamheten till Dalvese AB, som under 2016 beslutade sig för att sälja det vidare.

– Jag har varit mån om att hitta rätt köpare och velat säkerställa att det är någon som kan förädla det som vi och tidigare ägare byggt upp genom åren. Den dialog som jag har haft med Fort Knox och Norrland 2.0 har känts väldigt bra och jag tror på deras ambitioner och visioner för Laisaliden, säger Kjell Ulfberg, ägare Dalvese AB.

Fort Knox ligger bland annat bakom framgångsrika hotellsatsningar i Umeå, som Stora hotellet och U&Me. Norrland 2.0 har tidigare framför allt gjort sig känd som en kommunikationskoncern där byråerna Halleluja, Heja och Punkt PR ingår. De två bolagen, vars vd:ar båda har anor i Storumans kommun, gör nu gemensam sak och köper fjällhotellet i Laisaliden. 2016 belönades Laisaliden Fjällhotell – för tredje året i rad – med Award of Excellence av Booking.com. En utmärkelse som baseras på gästernas recensioner av sina vistelser.

– Det tidigare ägare har åstadkommit med hotellet är fantastiskt, vilket inte minst syns i den uppskattning som gästerna visar. Laisaliden har extremt goda förutsättningar att utvecklas ytterligare, inte minst utifrån sin geografiska position och sin spännande historia. Vi tror att vi med varsam hand kommer kunna skapa en hotellupplevelse i absolut världsklass, säger Markus Olsson.

Två tidigare anställda har berörts av förändringarna i verksamheten och de avslutade sina respektive anställningar under föregående ägares ledning. I och med ägarbytet kommer hotellverksamheten att stänga för renovering med undantag för de bokningar och arrangemang som sedan tidigare varit planerade.

– Vi vill skynda långsamt. Det här är en långsiktig satsning från vår sida och därför prioriterar vi att bygga en stabil grund – med ett ordentligt koncept- och varumärkesarbete – som verksamheten ska kunna vila på, säger Mattias Önell, vd Norrland 2.0, tillika projektledare för Laisaliden-projektet.

Han avslutar:

– Fort Knox och Norrland 2.0 har många gemensamma drivkrafter där den tydligaste är målsättningen att göra Norrland till en bättre och roligare plats att leva på. Med Laisaliden tar vi ett steg närmare den ambitionen.

Mattias Önell
Grundare
+4670 3218403
mattias@norrland2.nu

Affärsutvecklare X
Är det du?
Ring +4670 3218403
mattias@norrland2.nu

En idé att utveckla?
Ring +4670 3218403

Här är det kakor!

Vi använder cookies för att bättre förstå vad du som besökare uppskattar på vår webb samt för att kunna annonsera på sociala medier. Är det okej med dig?